Kraft kräver 35 miljoner kronor av Mars för m&m’s-intrånget


Christer Löfgren 2017-02-14

Intrång till vänster, ej intrång til höger.
Intrång till vänster, ej intrång til höger.

PMD – Nu har striden om miljonerna inletts i Patent- och marknadsdomstolen efter Mars varumärkesintrång med m&m’s-godiset. Kraft/Mondelez (Marabou) yrkar preliminärt på 35 miljoner kronor i skadestånd. Samtidigt har Mars kommit med den nya varianten av godiset: M&M’s.

I somras fastställde Svea hovrätt att Mars begick varumärkesintrång med sitt m&m’s-godis. De världskända godisprodukterna från Mars Inc innebar intrång i det gamla Marabou-varumärket m för samma typ av produkt, och m&m’s-märket förbjöds. Läs mer här, med ytterligare länkar.

Det målet gällde endast fastställande av intrång och förbud. Nu har det så blivit dags för skadeståndsdelen.

Kraft/Mondelez vill ha skälig ersättning (motsvarande licensavgift) och ersättning för ytterligare skada. Det gäller tidsperioden januari 2012 till januari 2017. Det preliminära yrkandet är på 35 miljoner kronor, men de förklarar att det kan justeras.

Kraft/Mondelez yrkar dessutom på att tingsrätten tvingar fram uppgifter om försäljningen av m&m’s under tidsperioden, om inte Mars frivilligt lämnar de uppgifterna.

Samtidigt har Mars visat att den svenska marknaden är viktig, försäljningen fortsätter! Men nu under varumärket M&M’s. Man har alltså anpassat sig efter domen. Där slogs de fast att Kraft/Mondelez skydd för deras m var begränsat till just m, inte för M.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share