Nej till registrering för norska nätbanken Monobank


Christer Löfgren 2018-02-27

Krävs tillstånd först för BANK-varumärken.
Krävs tillstånd först för BANK-varumärken.

PRV – Ett ord som får varningsklockorna att ringa på Patent- och registreringsverket i Söderhamn är BANK. Nu vet den norska nätbanken Monobank det också, de fick nej på sin varumärkesansökan.

Vill man som utländsk bank expandera till Sverige går det inte att förbereda genom en varumärkesregistrering för tidigt.

Reglerna är nämligen stränga och enkla för den som vill ha en varumärkesregistrering innehållandes BANK. För att få Patent- och registreringsverket (PRV) att ens börja titta på om ett varumärke som innehåller BANK uppfyller kraven för registrering såsom särskiljningsförmåga måste märkesinnehavaren bevisa att man har rätt att bedriva bank/finansieringsverksamhet här i landet.

Något sådant kunde uppenbarligen inte Monobank visa för PRV. På deras webbplats anger den 2015 grundade nätbanken att man har bankkoncession i Norge, men det räcker alltså inte.

Det blev nej till deras ansökan om registrering av varumärket MONOBANK.

Beslutet kan överklagas.

Ett tidgare exempel med spanska CAIXA BANK.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share