Nya numret av BrandNews, 1/18


Christer Löfgren 2018-03-05


Ännu ett nummer där vi fokuserar på domar, både nya och lite mer från förra året som inte har fått plats än, men är högst relevanta, samt några exempel på förlikningar med omfattande förbud.

Advokatfullmektig Martine Valland och advokat Felix Reimers skriver om det mycket intressanta KFIR-avgörandet, efter EFTA-domstolens dom, kring möjligheten för Oslo Kommune att varumärkesregistrera tidigare upphovsrättsligt skyddade verk av Gustav Vigeland.

Advokatfullmektig Thomas Hvammen Nicholson kommenterar och kritiserar ett annat avgörande från KFIR där man ansåg att användning av varumärket JAFFA för apelsiner innebar att märket var använt även för helt andra varor.

BrandNews passar också på att rapportera om och kommentera ett avgörande i Patent- och marknadsdomstolen (PMD) där väsensskilda varor ansågs vara likartade. 

Du hittar även en utförlig genomgång av Patent- och marknadsöverdomstolens fängelsedom i DesignerRevolt-fallet.

Förstås tas en närmare titt på PMÖD:s resonemang och frågor till EU-domstolen i MANHATTAN- och ROSLAGSÖL-fallen.

Självklart finns även detaljerna i PMÖD:s avgörande om tavelkroken, och i PRV:s resonemang, med i tidningen.

Hur är det nu med intrång som sker i flera länder, vilken domstol skall jag välja? Kring detta resonerades det på ett fylligt SFIR-seminarium, och rapporten finns nu med.

En genomgång av praxis kring figurmärken och hur ord i dessa påverkar bedömningen var temat på ett IMK-seminarium, och rapporten är välfylld med exempel – 28 st – ur praxis.

Från förra året dyker vi ner i de överklagade domarna om det varumärkesrättsliga skyddsomfånget för KRISPROLLS samt det alltmer varumärkeslika marknadsrättsliga skyddet för förpackningsutformning i MOROCCANOIL-fallet.

Hur blev det med bevisningen i TIGERCAT-domen och varför blev det dyrare för vinnaren?

Vi får också två lektioner i hur man får till bredare förbud genom en förlikning än vad man kan få i domstolen, och det i VEGETA- respektive UL-fallen.

Skottarnas kamp för SCOTCH WHISKY i Kina tar vi upp, likaså om Louboutins kampa för sin röda sula i EU-domstolen.

Den här gången blev det åtta PMD-avgöranden i registreringsärenden.

Samt en del annat, som t.ex. nyinlämnade 3D-varumärkesansökningarWarning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share