Ännu en INSTAMUSIC stoppad av Instagram


Christer Löfgren 2018-03-19


PRV – För tre år sedan invände Instagram mot tre svenska registreringar av INSTATRIP, INSTAMUSIC respektive INSTAMOVIES. Nu var det dags igen, PRV sa ja till en registrering av INSTAMUSIC för kommunikationer via telegram. Självklart invände Instagram igen och vann. INSTAMUSIC hävdes.

Sannolikt var det de i dagens kommunikationsvärld ganska udda tjänster som stockholmaren ville att hans registrering av INSTAMUSIC skulle omfatta: ”telegram (kommunikationer via -)”, som gjorde att Patent- och registreringsverket (PRV) inte direkt sa nej utan registrerade märket.

När väl Instagram invände och pekade på åtta skilda registreringar och på att de har ett vidgat skydd föll INSTAMUSIC pladask redan på det grundläggande hindret.

PRV konstaterade nu att de udda tjänsterna ingick i samma kategori som telekommunikationstjänster, som Instagram är registrerat för.

När så även märkeslikheten var stor pga såväl fonetisk, visuell och begreppsmässig likhet eftersom INSTA dominerar de jämförda märkena, så blev slutsatsen att det fanns förväxlingsrisk och ännu en INSTAMUSIC-registrering hävdes.

Beslutet kan överklagas.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share