Nya numret av PatentEye, 2/18


Christer Löfgren 2018-05-30


I en vecka har prenumeranterna kunnat läsa senaste numret av PatentEye, som bl.a. innehåller:

En genomgång av vad som har hänt när det gäller patent i Stockholms tingsrätt/Patent- och marknadsdomstolen. Det handlar om alla inkomna mål sedan första januari 2016. Är det både stora och små som stämmer? Hur dominerande är läkemedelsmålen? Intrång, ogiltighet respektive bättre rätt, vad är vanligast?

Vad har de 20 patentdomarna som PMD har stått för sedan starten gällt, vilka rättegångskostnader har dömts ut?

Svaren finns i artikeln.

Att det går att vinna i intrångsmål uppmärksammas när Power Tools fick Royex och Etken Teknologi fällda. En positiv detalj var att PMD i sin helhet bestod av kvinnliga domare, två jurister och två tekniker, vilket inte är särskilt vanligt i patentmål.

Vi tittar närmare på de två domarna om ställningsdelar, en kring patent på kopplingsanordningen, och en kring designskyddet för utformningen av en uppdaterad variant av kopplingen. Svenska Pluseight och skotska Turner vann varsitt mål.

Det finns med rapporter från FICPI:s seminarium med fokus på datorimplementerade uppfinningar, samt SFIR-seminariet om gränsöverskridande tvister.

Vi tar även upp t.ex. Rensselaer Polytechnic Institutes stämning mot Apple, samt Nikes försök att få stopp på Pumas skor med vävd ovansida av sportskor – det är ett patentintrång enligt Nike.

PMD:s beslut i patenteringsärenden i sin helhet gäller i detta nummer patent på en elgenerator respektive ett torkningspatent från Valmet.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share