Fortsatt förbud för TIRRENO


Christer Löfgren 2018-09-14

Ett skyddat vinvarumärke.
Ett skyddat vinvarumärke.

PMD – Förbudet behövs inte längre, vi har dragit tillbaka TIRRENO-vinet, sa The Wine Agency. Patent- och marknadsdomstolen (PMD) sa glöm det, fast i andra ord.

För en dryg månad sedan förbjuds The Wine Agency att marknadsföra vin under varumärket TIRRENO. Förbudet var interimistiskt, alltså direkt och tillsvidare, och ett övertramp skulle kosta företaget 500.000 kronor i vite.

Det är svenskägda italienska vinproducenten Terreno som i juni stämde The Wine Agency för varumärkesintrång och bl.a. pekar på en EU-varumärkesregistrering för TERRENO för att få TIRRENO förbjudet, även direkt genom ett interimistiskt förbud.

PMD höll med Terreno om förväxlingsrisk och sannolika skäl för intrång. När så övriga kriterier för ett interimistiskt förbud var uppfyllda blev det också beslutet.

Handläggningen av intrångsmålet fortsätter och nu har The Wine Agency gjort ett försök att få det interimistiskt förbud upphävt av PMD. Skälet de anförde var att de har upphört med TIRENNO-vinet. Terreno noterade att det inte är ett tillräckligt skäl för ett hävt förbud.

PMD sa självklart nej till att häva det interimistiska förbudet, ett sådant skäl är inte alls tillräckligt.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share