Testa din figur mot sökta och registrerade


Christer Löfgren 2018-12-28


EUIPO – EUIPO meddelar att Patent- och registreringsverket (PRV) och dess motsvarigheter i Italien och på Malta blir länderna 9-11, plus EUIPO, att delta i pilotprojektet för visuell sökning i registreringsmyndigheterna varumärkesdatabaser.

Under 2017 drogs det igång ett projekt för att utveckla en funktion inom sökdatabasen TMview för visuell likhetssökning i varumärkesdatabaserna. Först ut var EUIPO själva tillsammans med de brittiska och franska registreringsmyndigheterna.

Sedan en dryg vecka tillbaka är det alltså 11 länder plus EUIPO som deltar i testet. Det kallas fortfarande för en Beta-funktion.

Enkelhet är ett ledord och det är en enkel drag-o-släpp-funktion. När du kommer in på startsidan, basic search, så ser du en kamera i sökfältet. Klicka på den och följ instruktionerna. Notera att du även kan ta med bara delar av din bild/figur i sökningen genom beskärningsverktyg.

BrandNews tog enkla skärmdumpar på olika figurer och testade med.

Det är bara att testa!

https://www.tmdn.org/tmview/welcome

 Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share