Men tre kronorna slank igenom 2015


Christer Löfgren 2019-02-22

Men det här registrerades 2015.
Men det här registrerades 2015.

PRV – Fem ansökningar med loggor innehållande tre kronor nekades registrering av både Patent- och registreringsverket (PRV) och Patent- och marknadsdomstolen (PMD) eftersom de tre kronorna var alltför lika vårt lilla riksvapen Tre kronor. En titt i varumärkesregistret visar dock att en motsvarande logga med texten STOCKHOLM ELBOLAG accepterades och registrerades som varumärke 2015.

När någon som är missnöjd med bedömningen av ett registreringsärende pekar på andra registreringar och hävdar att ”det var ju ok då”, så hjälper det inte alls. Patent- och registreringsverket (PRV) och domstolarna vid överklagande är inte alls bundna av beslut i tidigare ärenden, snarare tvärtom.

Skälet är att varje ärende är individuellt vilket betyder att bara för att ett varumärke är registrerat eller har nekats registrering, så betyder inte det att samma situation gäller ett liknande varumärke vid ett senare tillfälle. Det är alltså skälen bakom, inte själva beslutet, som kan vara relevant vid ett senare tillfälle.

Frågan är dock hur man skall se på det faktum att PRV för fyra år sedan accepterade och registrerade Stockholms Elbolags varumärke STOCKHOLMS ELBOLAG med tre kronor på rad, och två år senare sa nej med ett resonemang som fullt ut hade varit gångbart även på det registrerade märket.

Svaret är nog endera misstagskontot eller helt enkelt att man ångrade sig.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200131093611-ae42ff6/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share