WO-seger för ATG


Christer Löfgren 2019-03-18


PMD – ATG kämpar med framgång för sin ensamrätt till V75, det visar WO-segern nyligen i Patent- och marknadsdomstolen (PMD). Med juristspråk blev det alltså en tredskodom där PMD hävde Naturens Holdings varumärkesregistrering för V75.


För lite drygt ett år sedan ansökte Naturen Holding i Sälen om registrering av varumärket V75 för diverse godis och färdigmat, samt drycker både med och utan alkohol.

Patent- och registreringsverket (PRV) sa ok till registrering.

ATG gillade inte det och det hela hamnade i Patent- och marknadsdomstolen (PMD) där ATG yrkade på att registreringen skulle hävas. ATG tog stöd i egna registreringar och inte minst det vidgade skyddet mot snyltning samt att registreringen var gjord i ond tro.

PMD försökte få Naturen att försvara sin registrering, men de har hållit tyst, och effekten blev då en tredskodom där registreringen hävdes och Naturen dömdes att betala ATG:s rättegångskostnader.

Domen kan inte överklagas av Naturen, men de kan begära sk återvinning vilket i stort sett innebär att målet tas om.


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200131093611-ae42ff6/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share