ABU KASS stannar i svenska händer


Christer Löfgren 2019-04-05

Lazzats registrering med loggan.
Lazzats registrering med loggan.

PMD – Ännu en strid om risvarumärken. Denna ledde till seger i Patent- och marknadsdomstolen (PMD) för stockholmsföretaget Lazzat, som jagades av saudiarabiska Babaker.

Det var inte länge sedan en strid om risvarumärket AMIRI ledde till intermistiskt förbud, en tvist som nyligen förliktes.

Men en annan ris-märkesstrid har fortsatt och lett till dom. Det gäller ABU KASS och loggan.

Saudiarabiska Saleh Abdulaziz Babaker Sons stämde svenska Lazzat Foods i Stockholm för att få Lazzats registrering för ABU KASS respektive loggan hävda och för att få till ett förbud mot Lazzats användning av märkena eftersom den innebar varumärkesintrång.

Babaker hävdade att Lazzat hade registrerat märkena i ond tro eftersom Babaker har använt märket och loggan i 50 år, om än bara i Saudiarabien och angränsande länder.

När Patent- och marknadsdomstolen (PMD) summerade blev slutsatsen att Babaker inte hade bevisat någon ond tro hos Lazzat, och eftersom Lazzat har de äldsta rättigheterna här i landet till varumärke och loggan så kunde de inte ha begått något varumärkesintrång.

Domen kan överklagas.

Läs mer om parternas argument och PMD:s väg fram till slutsatsen i kommande nummer av BrandNews.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share