Immaterialrättens dag


Christer Löfgren 2019-04-26


WIPO – Sedan millennieskiftet har WIPO firat Immaterialrättens dag den 26 april varje år och har fått med sig många aktörer runt om i världen. Temat i år är IP och sport, onekligen ett område där immaterialrätt har extremt stor betydelse.

När det gäller sport och immaterialrätt så är kopplingen uppenbar, handeln med tv-/sändningsrättigheter är enorm, likaså så merchandisingen runt idrottslagen i många sporter. Allt baseras på att man kan ha en ensamrätt som det säljs licenser till.

En annan sida är patenträtten. Den tekniska utvecklingen rusar fram även inom idrottsvärlden, särskilt i de sporter där man har redskap.

WIPO har själva tittat till de internationella PCT-ansökningarna för patent som man fick in under 2018 som hade sportinriktning och Nike var överlägsna. De lämnade in 239 PCT-ansökningar. Karsten Manufacturing, som ligger bakom golfmärket PING, lämnade in 77 ansökningar och 3M 44 ansökningar.

Läs mer om här på WIPO:s webb.

Och här om de mer än 400 evenemang som sker runt om i världen.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share