Nya numret av PatentEye, 2/19


Christer Löfgren 2019-06-05


Bland det du kan läsa mer om i PatentEye:

I EPO höll patentet efter hårdgranskning, i Patent- och marknadsdomstolen (PMD) höll patentet efter hårdgranskning, men i Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) höll inte patentet utan ogiltigförklarades i en dom som inte kan överklagas. Därför gick ABB från att ha vunnit och tilldömts ett skadestånd om 197 miljoner kronor till total förlust mot GE. Vi tittar närmare på PMÖD:s dom.

Rockwool stämde Saint-Gobain för patentintrång, men gav upp och avregistrerade själva sitt patent. Det blev dock en diskussion om rättegångskostnaderna, som nu PDM har rett ut.

Användningen av webbtjänster ökar, men hur är det egentligen med maskin(webb)-översättningarna av patent vid en tvist, vad säger PMD?

Somna vann en patenttvist mot Mondian, båda baserade i Lerum. Men vinsten blev så begränsad att de i praktiken förlorade, hur gick det till? Och kan ett patent för övertäckning av baseball-planer föregripa ett patent för ett täcke för sängar? Och hur är det nu med det provisoriska patentskyddet? Det händelserika fallet kan man läsa mer om.

Bland övriga nyheter tar vi upp att Elekta stämmer en amerikansk konkurrent i Kalifornien.

Bland PMD-besluten i registreringsärenden kan du läs om teknik för att återvinna plattskärmar och från pappersindustrin hur man kan tömma en sodapanna.

Från EPO har vi hämtat ett beslut där Nokia Technologies fick rätt i kampen för ett patent på en ”Picture coding method”.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share