ViaSat vill häva VIASAT


Christer Löfgren 2019-10-14


PMD – De är nästan jämngamla, amerikanska ViaSat är drygt 30 år, medan svenska Viasat är knappt 30 år. ViaSat vill nu häva två svenska varumärkesregistreringar för VIASAT. Enligt ViaSat fungerar nämligen inte VIASAT som varumärke, det är beskrivande för tjänsterna kring tv-produktion m.m. som de är registrerade för.

Man kan misstänka att den amerikanska internetleverantören ViaSat har siktet inställt på den svenska marknaden; man finns redan i Storbritannien, Nederländerna, Irland och Schweiz i Europa.

De svenska VIASAT-registreringarna, ett ordmärke från 1994 och loggan från 2013, ägs av MTG. Nu har MTG stämts inför Patent- och marknadsdomstolen (PMD) av ViaSat för att få de två registreringarna hävda.

ViaSat, som själva driver sina internet-nät via satellit, hävdar att VIASAT bara är beskrivande för tjänster som överförs via satellit. Därför skulle VIASAT-märkena aldrig ha registrerats överhuvudtaget. Den här bristen i varumärkena har enligt ViaSat inte heller motverkats genom användningen av dem.

ViaSat hävdar dessutom att MTG inte har uppfyllt användningstvånget, de två VIASAT-märkena har alltså inte använts som varumärke under de senaste fem åren utom för några få tjänster dock inga tv- eller internet-relaterade, enligt ViaSat.

Stämningen lämnades in relativt nyligen, så något svar från MTG har inte kommit in i skrivande stund.Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200311142944-903d173/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share