Brexit, men allt fortsätter som förr fram till årsskiftet


Christer Löfgren 2020-01-27


EUIPO – I helgen slår Brexit till och EUIPO informerar om att allt fortsätter som tidigare fram till kommande årsskifte när det gäller EU-varumärken och EU-design.

Att det har varit lämpligt att förbereda sig inför Brexit har påpekats länge. Det gäller att se över sina ensamrätter och se om det räcker med de EU-registreringar för varumärken och design som man har, de kommer ju att omvandlas till brittiska registreringar, eller om det krävs andra åtgärder. Det kanske finns det anledning att utöver det registrera nationellt i Storbritannien. Hur ser de licensavtal man har ut när det kommer till geografiska områden?

EUIPO går idag ut och påpekar att trots att Brexit slår till på lördag kommer allt fortsätta som tidigare under 2020. Om ett äldre brittiskt varumärke är i vägen för en EU-registreringen som kommer det att var i vägen även i år.

EUIPO betonar att det information man tidigare hade på sin webbplats om effekterna av en hård och avtalslös Brexit är obsoleta och de har tagits bort från webben.

EU:s regelverk för varumärken och design fortsätter att gälla i Storbritannien under hela 2020.

Läs mer härWarning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20201028171403-8b2fafc/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Bookmark and Share